فهرست مطالب

بیماری های پستان ایران - سال یازدهم شماره 4 (پیاپی 43، زمستان 1397)

فصلنامه بیماری های پستان ایران
سال یازدهم شماره 4 (پیاپی 43، زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/20
  • تعداد عناوین: 6
|
  • زهرا افخمی فتح آباد، سید محسن میربد *، زهرا رضاییان، غازی سحران، سید مصطفی شیریزدی، حمزه بهارلویی صفحات 7-16
    مقدمه
    سرطان پستان شایع ترین نوع سرطان در زنان است. جراحی رکن اساسی درمان در مبتلایان به سرطان پستان می باشد. از جمله عوارضی که بیماران بعد از جراحی با آنها مواجه می شوند درد و محدودیت عملکردی شانه است و شدت این عوارض در جراحی ماستکتومی رادیکال تعدیل شده بیشتر می باشد. کینزیوتیپ در مطالعات مختلف به عنوان یکی از روش های حمایت کننده و کامل کننده توانبخشی بعد از جراحی ها معرفی شده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی مقایسه برنامه توانبخشی با و بدون کینزیوتیپ بر درد و عملکرد شانه بعد از ماستکتومی در زنان مبتلا به سرطان پستان صورت گرفت.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر از نوع کار آزمایی بالینی و دو سوکور است. 20 شرکت کننده در این مطالعه به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. شروع مداخله از روز اول بعد از جراحی بود. یک گروه، تمرین درمانی (10نفر) و گروه دیگر کینزیوتیپ به روش اصلاح لنفاتیک با برش بادبزنی شکل به همراه تمرین درمانی (10نفر) به مدت چهار هفته دریافت کردند. کینزیوتیپ بر روی اندام فوقانی سمت جراحی شده چسبانده شد و اثرات درمانی مداخله بر درد و عملکرد شانه (بر اساس پرسشنامه SPADI) مورد سنجش و مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد هر دو گروه درمانی مطالعه سیر بهبودی به صورت معنی داری در متغیر درد و عملکرد را در طی چهار هفته مداخله داشته اند، بهبود عملکرد شانه در گروه کینزیوتیپ به همراه تمرین درمانی در پایان چهار هفته مداخله به طور معنی داری بهتر از گروه تمرین درمانی بود (05/0≥p)؛ اما بین دو گروه اختلاف معناداری در متغیر درد وجود نداشت (05/0p>).
    نتیجه گیری
    استفاده از کینزیوتیپ Fan shap به همراه تمرین درمانی جهت افزایش بهبود عملکرد شانه بعد از عمل جراحی ماستکتومی رادیکال تعدیل شده موثر می باشد.
    کلیدواژگان: کینزیوتیپ، سرطان پستان، جراحی ماستکتومی رادیکال تعدیل شده، درد، عملکرد، شانه
  • قاسم مسعودزاده، علیرضا براری*، شیرین امینی صفحات 17-27
    مقدمه
    سرطان پستان از شایع ‏ترین سرطان‏ ها در میان زنان به شمار می ‏رود. مطالعات مختلف نشان داده است که مصرف گیاهان دارویی و فعالیت بدنی می‏تواند نقش موثری در پیشگیری و درمان سرطان داشته باشد. هدف از انجام مطالعه‏ حاضر، بررسی اثر هم ‏افزایی مصرف عصاره آلوئه‏ ورا و تمرینات هوازی شنا بر سطوح فاکتور التهابی اینترلوکین 6IL-6) ) و فاکتور رشد آندوتلیال عروقی(VEGF) در موش‏ های مبتلا به سرطان پستان بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه‏ تجربی، 35 سر موش ماده بالب سی که از لحاظ ژنتیکی مشابه با یکدیگر بوند، به شکل تصادفی به 5 گروه 1-کنترل (سالم)، 2-کنترل (سرطانی)، 3- تمرین (سرطانی)، 4- عصاره (سرطانی) و 5- تمرین- عصاره (سرطانی) تقسیم شدند. القای سرطان پستان در موش ‏های مورد مطالعه به روش کاشت تومور انجام شد. عصاره آلوئه‏ ورا به میزان mg/kgBW/day 300، به صورت زیر صفاقی تزریق گردید. زمان تمرین شنا در روز اول 10 دقیقه بود که با افزایش روزانه پنج دقیقه به 60 دقیقه رسید. در پایان مطالعه وزن، حجم تومور و سطوح IL-6 و VEGF در موش‏ ها اندازه‏ گیری گردید.
    یافته‏ ها
     پس از شش هفته وزن و حجم تومور در تمام گروه‏ های سرطانی مورد مداخله کاهش داشت. شش هفته تمرین استقامتی (008/0P = ) و همچنین مصرف عصاره آلوورا + تمرین استقامتی (006/0P = ) اثر معنی‏ داری بر کاهش سطح IL-6 نشان داد. علاوه بر این، شش هفته تمرین استقامتی (006/0P = ) و همچنین مصرف عصاره آلوئه‏ ورا + تمرین استقامتی (005/0P =) سبب کاهش معنی ‏دار سطوح VEGF گردید. ولیکن تزریق عصاره آلوئه ‏ورا به تنهایی اثر قابل توجهی بر سطوح IL-6 و VEGF نداشت (به‏ ترتیب 224/0P = و 201/0P = ).
    نتیجه‏ گیری
     این احتمال وجود دارد که همراه بودن تمرینات شنا و مصرف عصاره آلوئه‏ ورا از طریق مهار وضعیت التهابی بتواند سطوح سایتوکاین التهابی 6- ILو به دنبال آن VEGFرا کاهش دهد.
    کلیدواژگان: عصاره آلوئه ورا، تمرینات هوازی، IL-6، VEGF، سرطان پستان
  • بهمن پیرمردوند چگینی*، کیانوش زهراکار، باقر ثنایی ذاکر صفحات 28-38
    مقدمه
    سرطان پستان بیماری است که تشخیص آن به خودی خود استرس ‏زاست و سرریز این استرس به شکل استرس زناشویی بر رابطه زوجین تاثیر می‏گذارد. هدف این پژوهش تعیین اثربخشی آموزش مبتنی بر درمان عقلانی- هیجانی-رفتاری بر استرس زناشویی زوجین مبتلا به سرطان پستان شهر قزوین بود.
    روش بررسی
    روش این پژوهش نیمه آزمایشی و طرح آن، پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه زوجین مبتلا به سرطان پستان بود که در مهر ماه 1397 برای پیگیری درمان به بیمارستان ولایت شهر قزوین مراجعه کرده بودند. شیوه نمونه ‏گیری این پژوهش به صورت نمونه‏گیری غیرتصادفی از نوع در دسترس بود و از میان کلیه زوجینی که در مهر ماه 1397 به بیمارستان ولایت مراجعه کرده بودند تعداد 60 زن به صورت در دسترس انتخاب و مورد آزمون قرار گرفتند، در انتها تعداد 18 زن به همراه همسرشان (18 زوج) که در مقیاس استرس زناشویی نمره‏ی بالاتر از میانگین کسب کرده بودند، انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه قرار گرفتند و در ادامه تنها گروه آزمایش تعداد 8 جلسه (هر جلسه دو ساعت) تحت آموزش قرار گرفتند. ابزار پژوهش پرسشنامه استرس زناشویی استکهلم-تهران (STMMS) بود. و داده‏ها با استفاده از روش تجزیه و تحلیل کوواریانس تحلیل شدند.
    یافته ‏ها
     نتایج نشان داد گروه آزمایش و گواه از لحاظ متغیر استرس زناشویی تفاوت معنی‏ داری با یکدیگر دارند (p<0/001) به طوری که استرس زناشویی در زوجینی که در گروه آزمایش بودند، به طور معناداری کمتر از گروه گواه بود (p<0/001).
    نتیجه‏ گیری
     بر اساس یافته‏ های این پژوهش می‏ توان نتیجه گرفت که آموزش درمان عقلانی- هیجانی- رفتاری موجب کاهش استرس زناشویی زوجین مبتلا به سرطان پستان شده است.
    کلیدواژگان: درمان عقلانی- هیجانی- رفتاری، استرس زناشویی، سرطان پستان
  • ساناز الهی نژاد، شاهرخ مکوند حسینی*، پرویز صباحی صفحات 39-52
    مقدمه
    هدف اصلی پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی دو روش درمانی واقعیت درمانی و نوروفیدبک بر علایم روان‏شناختی اضطراب و افسردگی زنان مبتلا به سرطان پستان بود.
    روش بررسی
    با بهره‏ گیری از روش کاربندی بالینی با شیوه پیش آزمون، پس آزمون، پیگیری از میان 135 نفر از زنان مبتلا به سرطان پستان شهر آمل در سال 1395، تعداد 45 نفر انتخاب و معیارهای ورود و خروج کنترل شدند. آزمودنی ها به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند و در سه مرحله پرسشنامه های افسردگی بک (BDI) و اضطراب صفت و حالت (STAI) را تکمیل کردند. به گروه‏ های اول و دوم به ترتیب درمان‏ های واقعیت درمانی و نوروفیدبک ارایه شد، در حالی که گروه سوم درمانی دریافت نکرد.
    یافته ‏ها
     داده های پژوهش به وسیله آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره تحلیل شدند. یافته ها تفاوت معناداری برای میانگین نمرات افسردگی، اضطراب صفت و حالت در طی درمان میان گروه های تحقیق نشان داد. در مرحله پس آزمون میانگین نمرات افسردگی هر دوگروه تحت درمان بطور معنادار پایین تر از گروه کنترل بود (05/0P≤) و برتری اثرات درمان با واقعیت درمانی بود. در پس ‏آزمون همچنین میانگین نمرات اضطراب صفت و حالت در گروه واقعیت درمانی از گروه کنترل پایین تر بود (05/0P≤)، در حالی‏ که برای گروه نوروفیدبک تنها یک روند بهبود نسبت به شرایط کنترل بدست آمد. در پیگیری 4 ماهه کلیه اثرات درمانی افزایش یافت که حاکی از اثرات ماندگار هر دو درمان داشت (05/0P≤). در مجموع میانگین اضطراب و افسردگی بیماران مبتلا به سرطان پستان به‏ دنبال درمان‏ های روان‏شناختی از 28/2 تا 64/6 نمره نسبت به حالت پایه بهبود معنادار یافت.
    نتیجه گیری
    واقعیت درمانی و نوروفیدبک موجب کاهش اضطراب و افسردگی زنان مبتلا به سرطان پستان می ‏شود و اثر واقعیت درمانی بر نوروفیدبک برتری دارد. با توجه به صرفه اقتصادی و دسترسی آسان‏ تر واقعیت درمانی به‏ عنوان یک درمان تکمیلی برای بیماران سرطان پستان پیشنهاد می ‏شود.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، اضطراب، افسردگی، واقعیت درمانی، نوروفیدبک
  • مهدی رافعی بروجنی*، نیلوفر نیکوبین، وحید گوهریان صفحات 53-64
    مقدمه
    بهبود سبک زندگی یکی از مهم ترین اقدامات در افزایش بقای درمان در بهبود یافتگان از سرطان پستان می باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر یک دوره فعالیت بدنی سبک بر عوامل اجتماعی شناختی نسبت به بی‏تحرکی و سبک زندگی بهبود یافتگان سرطان پستان شهر اصفهان انجام شد.
    روش بررسی
    24 نفر از زنان بهبود یافته از سرطان پستان به روش نمونه ‏گیری در دسترس انتخاب شدند و به شیوه تصادفی در گروه‏ های آزمایش و گواه (12 نفر برای هر گروه) جایگزین شدند. هر دو گروه توسط پرسشنامه های رفتارهای بی ‏تحرک ویژه شرایط بوسچارت و همکاران (2015) و سبک زندگی میلر- اسمیت (2001)، در طی دو مرحله پیش ‏آزمون و پس ‏آزمون مورد ارزیابی قرار گرفتند. فعالیت بدنی سبک به مدت یک ماه براساس دفترچه راهنمای فعالیت بدنی بزرگسالان استرالیا در گروه آزمایش اجرا شد. داده ها با استفاده از روش‏ های آمار توصیفی میانگین و انحراف استاندارد و آمار استنباطی شامل تحلیل کواریانس تک متغیری و چند متغیری تحلیل شدند (05/0 > P).
    یافته ‏ها
     تفاوت معناداری در نمرات سبک زندگی و عوامل اجتماعی- شناختی تاثیرگذار بر بی‏ تحرکی (به جز مولفه الگوگیری از بی‏ تحرکی) و در بین دو گروه وجود داشت (001/0p =).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که می توان با اجرای فعالیت بدنی سبک به بهبود سبک زندگی و عوامل اجتماعی شناختی تاثیرگذار بر بی‏ تحرکی به دلیل تغییر در عوامل کلیدی رفتار همچون انگیزه‏ ها و روابط بین فردی، در زنان بهبود یافته از سرطان پستان کمک کرد.
    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، عوامل اجتماعی شناختی، بی تحرکی، سبک زندگی، بهبود یافتگان سرطان پستان
  • سهیل پشوتن*، فضائل آیت اللهی، شهریار برادران شکوهی صفحات 65-85
    مقدمه
    سرطان پستان را می توان شایع ترین سرطان در میان زنان جهان نامید. از این رو یافتن راه هایی برای تشخیص و درمان این بیماری یک چالش مهم در سلامت جامعه بشری می باشد. روش های مختلفی به منظور غربالگری پستان در زنان معرفی شده است که از جمله کم خطرترین این روش ها می توان به تصویربرداری تشدید مغناطیسی اشاره کرد. ضایعات پستان دارای خصوصیات ظاهری مختص به خود نیستند بنابراین تفکیک خوش خیم و بدخیم بودن ضایعات در حالت عادی کار بسیار زمان‏بر و دشواری می باشد. در این پژوهش یک سیستم آسیب شناسی خودکار با کمک کامپیوتر برای تشخیص و دسته بندی تصاویر تشدید مغناطیسی محوری پستان در دو طبقه خوش خیم و بدخیم ارایه می شود.
    روش بررسی
    ابتدا نواحی احتمالی مشکوک به حضور ضایعه توسط یک رادیولوژیست با تجربه به صورت یک کادر مستطیلی در اطراف ضایعه جداسازی می شود. سپس از یک الگوریتم مبتنی بر Level Set استفاده می شود که برای اولین بار با در نظر داشتن شرایط غیریکنواختی تصاویر جداسازی ضایعات انجام می شود و همچنین در ادامه نواحی مثبت کاذب با استفاده از عملیات های ریخت شناسی و حذف رگ‏شناسایی و کنار گذاشته می شوند. در مرحله ی بعدی چهار گروه ویژگی از نواحی جداسازی شده ضایعات استخراج می شوند که هرکدام بیانگر حالات خاصی از ساختار ضایعه می باشد. این چهار گروه عبارتند از: ویژگی های بافتی، سینتیک، فرکانسی و ریخت شناسی. در این مقاله یک گروه جدید از ویژگی ها تحت عنوان ویژگی های گابور-هارالیک معرفی شده که کارایی منحصر به فردی از خود به نمایش می گذارند. در آخر به‏ منظور طبقه بندی داده ها از دسته‏ بندی کننده MLP استفاده میشود. در تمام این مراحل از 46 ضایعه توده ای استفاده می شود.
    یافته ها
    در نهایت میزان حساسیت، خاصیت، دقت و اندازه f به ترتیب برابر با 41/95، 70/90، 76/92 و 19/92 درصد برای ویژگی های گابور-هارالیک گزارش شده اند.
    نتیجه‏ گیری
     این مقادیر کارایی مناسب سیستم آسیب شناسی پیشنهادی در دسته بندی ضایعات توده ای خوش خیم و بدخیم در تصاویر تشدید مغناطیسی پستان را به نسبت سایر روش های پیشنهادی نشان می دهد.
    کلیدواژگان: استخراج ویژگی، جداسازی پستان، سیستم آسیب شناسی، دسته بندی
|
  • Zahra Afkhami, Seyed Mohsen Mirbod *, Zahra Sadat Rezaeian, Ghazi Sarhan, Seyed Mostafa ShirYazdi, Hamze Baharluee Pages 7-16
    Introduction
    Breast cancer is the most common cancer in women. Surgery is the main treatment, and patients may experience some complications after surgery, including pain and shoulder function limitation. The severity of these complications is greater in modified radical mastectomy. In various studies, Kinesio Tape (KT) has been introduced as a supporting and complementary method in rehabilitation after surgeries. The aim of the present study was to compare the effects of a rehabilitation program with or without KT on shoulder pain and function after mastectomy in women with breast cancer.
    Methods
    This study was a double-blind randomized clinical trial (RCT). In this study, 20 participants were randomly assigned to 2 groups. The intervention started the first day after surgery. One of the groups (n = 10) received therapeutic exercise program, and the other group (n = 10) received therapeutic exercise program as well as lymphatic correction with fan-shaped KT over a four-week period. KT was attached to the upper limb of the surgical side, the effects of the interventions were examined from two aspects of shoulder pain and function (based on the SPADI questionnaire).
    Results
    The findings of the study indicated that both groups had significant improvements in pain and function after the four-week period of intervention. The improvement in shoulder function was significantly greater in the exercise + KT group (p < 0.05), although there was no significant difference between the two groups in shoulder pain (p > 0.05).
    Conclusion
    The use of fan-shaped KT with therapeutic exercises is recommended for improving the shoulder function after a modified radical mastectomy.
    Keywords: Kinesio taping, Breast cancer, Modified radical mastectomy, Pain, Function, Shoulder
  • Ghasem Masoudzade, Alireza Barari *, Shirin Amini Pages 17-27
    Introduction
    Breast cancer is one of the most common cancers among women. Various studies have shown that taking medicinal herbs and physical activity can play an effective role in the prevention and treatment of cancer. The aim of this study was to investigate the synergistic effect of Aloe vera extract and aerobic exercise on levels of interleukin 6 (IL-6) and vascular endothelial growth factor (VEGF) in mice with breast cancer.
    Methods
    In this experimental study, 35 female BALB/c mice were randomly assigned to 5 groups: (1) control (healthy), (2) control (cancer), (3) training (cancer), (4) extract (cancer), and (5) Exercise + Extract (Cancer). The induction of breast cancer in mice was done by tumor implantation. Aloe vera extract was injected subperitoneally at 300 mg/kg of body weight per day. Training (swimming) duration was 10 minutes on the first day, gradually increasing to 60 minutes per day through 5-minute increments. At the end of the study, tumor weight and volume and levels of IL-6 and VEGF were measured.
    Results
    After six weeks, the mean tumor volume and weight decreased in all cancer groups. IL-6 levels were significantly lower in the training group (p = 0.008) and the Exercise + Extract group (p = 0.006) compared with the cancer controls. In addition, the levels of VEGF were significantly lower in the training group (p = 0.006) and the Exercise + Extract group (p = 0.005). However, Aloe vera extract alone did not have a significant effect on the levels of IL-6 and VEGF (p = 0.224 and p = 0.012, respectively).
    Conclusion
    It is likely that the combination of swimming exercises and consumption of Aloe vera extract can improve inflammatory status by reducing the levels of IL-6 and VEGF proinflammatory cytokines.
    Keywords: Aloe vera Extract, Aerobic Training, IL-6, VEGF, Breast Cancer
  • Bahman Pirmardvand Chegini *, Kiyanoosh Zahrakar, Bagher Sanai Zaker Pages 28-38
    Introduction
    Being diagnosed with breast cancer is usually associated with stress, and the overflow of this stress in the form of marital stress affects the marital relationship of couples. The purpose of this study was to determine the effect of an education program based on rational emotive behavior therapy (REBT) on marital stress of couples coping with breast cancer in Qazvin.
    Methods
    The method of this study was semi-experimental and its design was pretest and posttest with a control group. The population of the present study included all the couples with breast cancer who visited Velayat hospital in Qazvin province in October 2018. Sixty women were selected via available sampling and tested. Of them, 18 women, along with their husbands (18 couples), who had a score above average on the marital stress scale were selected and randomly assigned to two groups. The experimental group received 8 2-hour sessions of education based on REBT. The research instrument was the Stockholm-Tehran Marital Stress Scale (STMSS). Data were analyzed using covariance analysis.
    Results
    The experimental group had significantly lower marital stress compared with the control group (p < 0.001).
    Conclusion
    Based on the findings of this research, it can be concluded that education based on REBT reduces marital stress of couples who are coping with breast cancer.
    Keywords: Rational Emotive Behavior Therapy, Marital Stress, Breast Cancer
  • Sanaz Elahi Nejad, Shahrokh Makvand, Hosseini *, Parviz Sabahi Pages 39-52
    Introduction
    The aim of the current research was to compare the effectiveness of neurofeedback therapy and reality therapy in improving the psychological symptoms of depression and state-trait anxiety in women with breast cancer.
    Methods
    In a clinical trial with a pretest-posttest and follow-up design, 45 of 135 breast cancer patients in Amol city in 2017 were enrolled after controlling for inclusion/exclusion criteria. Subjects were randomly divided into 3 groups: reality therapy, neurofeedback therapy, and control. All participants completed the Beck Depression Inventory (BDI) and the State-Trait Anxiety Inventory (STAI) at 3 time points. Data were analyzed using a MANCOVA test.
    Results
    Significant differences were observed in the mean DPI and STAI scores among the three groups at posttreatment. Lower mean posttest depression scores were obtained for the two therapy groups compared with the control group, with better results for the reality therapy (p < 0.05). The mean STAI score was significantly lower for the reality therapy group than for the control group (p < 0.05), while only a positive trend was observed for the neurofeedback. In sum, a significant improvement of 2.28 to 6.64 points relative to baseline was observed in the mean depression and anxiety scores after the psychological therapies. These therapeutic effects even increased over the 4 months of follow-up, indicating the consistency of therapeutic effects for both treatments (p < 0.05).
    Conclusion
    The reality therapy and neurofeedback therapy could effectively decrease state-trait anxiety and depression symptoms in breast cancer patients, with robust effects for reality therapy, and are recommended to these patients. Given the economy and availability of reality therapy, we recommend reality therapy as an adjunct treatment for breast cancer patients.
    Keywords: Breast Cancer, Anxiety, Depression, Neurofeedback, Reality Therapy
  • Mehdi Rafei Borujeni *, Niloofar Nikoobin, Vahid Goharian Pages 53-64
    Introduction
    Lifestyle improvement is one of the main strategies to increase treatment persistence in breast cancer survivors. The purpose of the present study was to determine the effect of a light-intensity physical activity program on Socio-cognitive factors that affect sedentary behavior and lifestyle in breast cancer survivors in Isfahan city.
    Methods
    Twenty-four female breast cancer survivors were recruited via convenience sampling and randomly assigned to experiment and control groups (12 subjects for each group). Both groups were assessed using Busschaert’s context-specific sedentary behavior questionnaire and the Miller-Smith Lifestyle Assessment Inventory before and after the intervention. The light-intensity physical activity program was conducted for one month in the experimental group based on Australia’s Physical Activity and Sedentary Behavior Guidelines for Adults. Data were analyzed using descriptive statistics including mean and standard deviation and inferential statistics including ANCOVA and MANCOVA with a significance level of 0.05.
    Results
    There was a significant difference between the two groups in lifestyle and Socio-cognitive factors affecting sedentary behavior (except for the sedentary behavior modelling) (p = 0.001).
    Conclusion
    It seems that performing light physical exercises may improve the lifestyle and Socio-cognitive factors affecting sedentary behavior by changing key factors such as motivation and intrapersonal relationship in breast cancer survivors.
    Keywords: Physical Activity, Socio-cognitive Factors, Sedentary Behavior, Lifestyle, Breast Cancer Survivors
  • Soheil Pashoutan*, Fazael Ayatollahi, Shahriar Baradaran Shokouhi Pages 65-85
    Introduction
    Breast cancer can be considered as the most common cancer among women in the world. Hence, finding appropriate diagnosis methods is a critical and sensitive challenge in the health of the human community. Various methods have been proposed for breast screening in women, and one of the safest methods is magnetic resonance imaging. Tumors do not have morphological features of their own. Therefore, differentiating between benign and malignant lesions is normally very time-consuming and difficult. In this study, a computer-aided autodiagnosis system is developed for diagnosis and classification of axial magnetic resonance images of the breast in two classes of benign and malignant.
    Methods
    Initially, suspected parts of the lesion were separated as a rectangular box around the lesion by an experienced radiologist. Then, we used, for the first time, a level set–based algorithm to precisely separate the lesion considering the unevenness of the images and to remove false positive regions using morphological operations and removing veins. In the next stage, four groups of features expressing particular states of the lesion structure are extracted from the separated parts of the lesions. These four groups are textural, kinetic, frequency, and morphological features. Here a new group of features called the Gabor-Haralik features, which present a particular efficiency, was extracted for each lesion. Finally, MLP classification was used to classify the lesions.
    Results
    The proposed method was tested on 46 lesions. By utilizing Gabor-Haralik features, we achieved mean sensitivity, specificity, accuracy, and F-measure of 95.41, 90.70, 92.76, and 92.19%, respectively.
    Conclusion
    The performance measures indicate the efficiency of the proposed diagnosis system for classification of benign and malignant breast lesions in magnetic resonance imaging.
    Keywords: Diagnosis System, Breast Segmentation, Feature Extraction, Classification